Herfst 2020

Terug naar menu zomer 2020

2020herfst-01

Verslagen van het einde van de herfst en het einde van 2020 (w2020-03)


   


2020herfst-04 2020herfst-03

Zondag en maandag, 20 en 21 december 2020.

Vandaag is het wat bewolkt en fris in Gouda.  Ondanks de lockdown is het kerkbezoek redelijk groot. Ik geloof niet dat ze zich daar aan het maximum van 30 of 150 personen houden. Er staan in de buurt weer een heleboel auto’s extra geparkeerd. Alle parkeerplekken zijn nu vol. Tja, wat kan je daar nog over zeggen. Iedere Nederlander heeft blijkbaar zijn eigen wetten. Ik ga dus niet verder over alle Corona regels. Maar het zit me niet lekker. Verder is hier alles rustig. Onze Teckel Sjaak heeft vandaag al

2 uitlaatbeurten achter de rug. Nu is dat 5x per dag. De meeste uitlaatbeurten vul ik in en Trudy meestal de eerste uitlaat  tussen 07.30 en 8.00 uur. Straks on 15.30 uur is voor Sjaak de volgende ronde. Het is gelukkig droog, maar het wordt de komende week weer kouder. Eerste Kerstdag gaan wij naar Allard en zijn kinderen. We zijn dan de einige bezoekers en houden ons aan de Corona- regels. Maar dat hadden we toch wel gedaan ook zonder die lockdown.  Het is even doorbijten. Volgend jaar, na de vaccinaties is het hoop ik weer normaal. Wat we wel verontrust is, dat er nu weer een nieuwe variant van het virus is aangetoond, die veel besmettelijker lijkt dan de huidige. Ik hoop dat het vaccin daar ook tegen helpt. Verder weinig nieuws te melden.


Vrijdag, Eerste Kerstdag,  25 december 2020. Vandaag is het Kestmis in eer bewogen jaar. Een Corona jaar. We zitten bovendien nog in een lickdown door een gevaarlijk virus. Toch is het een dag van terugkijken.met vele nare en ook mooie momenten. Gister avond stonden bij ons weer lichtpotjes in de straat, Een prachtig en sfeervol moment. Mooi werk buurtjes! Een uur geleden heb ik nog snel medicijnen gehaald bij de huisartsenpost hier in Gouda. Niet voor ons, maar voor Allard en kleindochter Sara. Daar gaan we straks naar toe om daar de eerste kerstdag door te brengen, geheel volgens de strenge Coronaregels.

Morgen zien we wel weer. Het is hier binnen geheel in kerstsfeer met een kleine kerstboom, lichtjes en een door Trudy zelf gemaakt kerstkastje met verlichting We moeten immers door gaan en niet bij de pakken neer zitten.. Volgend jaar kan het hopelijk weer, want we hebben allmaal behoefte aan knuffels en liefde. We hebben net de toespraak van onze koning gehoord en die zit geheel in onze lijn. .Er is nu immers hoop door de komende vaccinaties, waarna het weer “Normaal” kan worden. We kijken daar naar uit. Nu is het Kerstfeest en daar genieten we van. Dat is het weer voor vandaag.


Zondag, 27 december (3e Kerstdag) 2020.

Kerstmis zit er weer op. Vooraf was ik wat pessimistisch over de afgelopen feestdagen waarin niets leek te mogen. Maar achteraf viel het voor ons mee.

Het kan natuurlijk altijsd beter, maar zowel de eerste Kerstdag bij Allard als gisteren met zijn tweedjes was het toch gezellig. Gisteren hadden we bij ons restaurant LoeLoes, vlak bij op de Tiendenweg, een Kerstmenu besteld en dat was heerlijk. Ik moest het diner na 14.00 uur daar ophalen. En het was heerlijk, netjes verzorgd en het stond klaar toen ik daar aan kwam. Klasse. Zo steun je onze restaurants toch weer, nu je daar zelf niet kan eten. Verder was het rustig in huis. Sjaak moet nu minimaal 5x uitgelaten worden per dag. Het dagrooster wordt dus door Sjaak bepaald. Alleen, als het dan regent is het toch wel minder leuk. Maar je komt dan toch even buiten. Het is nu erg stil op straat en je hoort weinig vuurwerk, in vergelijking met voorgaande jaren. Dat vuurwerkverbod mag voor mij wel zo blijven vindt ik. Maar elders in Nederland is de situatie anders. Daar zijn bijna iedere dag criminelen, met vaak zelf gemaakte vuurwerkbommen actief tegen zorgverleners. Het lijkt daar soms wel oorlog. Aanpakken en opsluiten die criminelen!Fijne Feestdagen en een voorspoedig en gezond 2021


2020herfst-02 2020herfst-02

Terug naar menu herfst en winter 20/21

2020herfst-01

Prachtige kaarten

Gezellige Feestdagen en een voorspoedig 2021