Herfst en eind 2020

Verslagen van de herfst (h2020-02)


   

2020herfst-01


2020herfst-03 2020herfst-03


Zondag, 8 november 2020. Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze website heb bijgewerkt. Maar in de afgelopen periode was er weinig te melden. Corona heeft ons in zijn greep en we komen zo weinig mogelijk buiten de deur. Het is buiten ook erg ongezellig daar veel zaken dicht zijn. Voor je plezier gaan we nu niet meer naar buiten. Alleen gaan Trudy of ik een paar keer per week naar de supermarkt en soms doen we nog een paar gerichte inkopen. Allen zaken die we direct nodig hebben. Het was hier gedurende de week erg rustig. Allen op zaterdag was het wat drukker.

Ik heb nu de indruk dat men de Copronaregels redelijk volgen.  

Afgelopen week ben ik op controle bij de oogarts geweest in het GHZ Ziekenhuis hier in Gouda. Er werd geconstateerd dat ik weer wat ouder was geworden en zo ook mijn ogen.

Dat ouder worden wist ik natuurlijk al, maar mijn zintuigen worden ook ouder en dat merk ik wel. Maar het is niet anders.

Trudy heeft nu een geïnteresseerde koper voor haar caravan in Zeeland. Ze is daarover natuurlijk erg blij. Ze kan dan weer de volgende stap gaan maken. Als alles loopt zoals afgesproken volgt de komende week de sleuteloverdracht. We zijn al wezen kijken naar andere campings en die in Numansdorp staat ons wel aan. Maar die is in de winter gesloten, dus daar gaan we volgend voorjaar wat gerichter kijken. Ik had veel liever richting Brabant willen zoeken, maar dat wil Trudy niet. Dan had ik nu eens wat dichterbij mijn kinderen en kleinkinderen willen zijn. Helaas!!.

Jammer allemaal. Vandaag is het mooi weer en droog. Het is echter wel een stuk kouder geworden. Ik heb de buitenkraan inmiddels afgesloten voor de nachtvorst. Gisteren zijn we nog even kort op bezoek geweest in Vlist bij haar zoon van Trudy en kleinkinderen. Dat was erg gezellig. Die kleinkinderen groeien als kool Ze zijn nu 5 en 4 jaar en al hele persoonlijkheden. Dan merk je pas dat jezelf ook ouder wordt.

In de komende periode wordt er niet meer gefietst met de fietsgroep als gevolg van de nieuwe Corona regels. Je mag nu maar met één persoon fietsen. Bovendien zijn nu alle restaurants dicht en is er onderweg geen koffie mogelijkheden meer. Men moet nu zoveel mogelijk thuis blijven om het aantal besmettingen terug te kunnen dringen. Na een korte afvlakking stijgt het aantal besmettingen nu toch weer opnieuw.

Verder heeft men na een spannende en hectische verkiezingsperiode een nieuwe president gekozen in de US. Alleen blijkt de huidige president Trump zijn verlies niet te willen accepteren en dreigt hij met diverse rechtszaken met de beschuliging van verkiezingsfraude door zijn oponent.

Toch zeer opmerklijk voor de grootste democratie in de wereld.  Dat was het alweer.


Zondag, 22 november 2020. Opnieuw is het weer enige tijd geleden dat ik een update heb gegeven voor deze website. Er gebeurt weinig met ons in deze periode van Corona. We blijven veel thuis en doen buiten alleen de meest noodzakelijke dingen en zijn erg voorzichtig. We behoren tot de meest kwetsbare groep. We worden via de tv en internet op de hoogte gehouden met het verloop van de Corona. Gelukkig gaat het de goede kant op na de laatste maatregelen en vinden er weer beperkte versoepelingen plaats. Er mag weer meer, een aantal openbare gelegenheden gaan weer beperkt open. Persoonlijk ben ik bang dat het nog te vroeg is. Zo lang er nog geen goed gekeurd vaccin is blijft het tobben en moeten we ons houden aan de Corona maatregelen van de overheid.

Het blijft een keuze tussen de economie en de volksgezondheid. Maar één ding is wel duidelijk: helemaal “Normaal” wordt he niet meer. Het Corona virus zal zeker de komende 10 jaar nog onder ons blijven. Ook, nadat er een werkbaar vaccin wordt toegepast. Alleen erger ik me aan een aantal wijskijkers die vinden dat de maatregelen nu al van tafel moeten. Bovendien wil nu een relatief grote groepen Nederlanders zich straks niet laten inenten omdat ze bang zijn over de veiligheid, zich zelf niet vatbaar voelen voor Corona, of zich om hun geloof niet willen laten inenten. Deze mensen moeten hun grijze hersencellen maar eens oppoetsen, vind ik. Verder is Trudy vorige week jarig geweest en is weer even oud als ik. Maar onze Teckel Sjaak begint problemen te krijgen met zijn blaas en zijn rechter oog. Hij is al blind aan zijn linker oog. Ja, ouderdom komt met gebreken, ook bij honden. Maar hij is gelukkig nog erg levendig en rent elke dag nog achter zijn bal aan. Dat was het wel weer voor vandaag..


Zondag, 6 december 2020. Sinterklaas is weer voorbij. In deze Corona-tijd gaat alles anders, dus ook het sinterklaasfeest. Mijn zoon Marc heeft ons afgelopen week een doos laten bezorgen met leuke cadeaus. We mochten de doos pas uitpakken op Sinterklaasavond en dat hebben we dan ook trouw gedaan. We hadden ondertussen al filmpjes gezien op onze telefoontjes dat zij al eerder in Loon op Zand het Sinterklaasfeest gevierd hadden. Erg leuk! Gisteren hebben we dan de pakjes uitgepakt. Het waren weer leuke cadeaus geheel in Kerststijl. Nu we elkaar niet mogen bezoeken moeten we het op deze wijze doen. Helaas. Maar het werkt ook, al is het even wennen.  Begin volgend jaar gaat men hier in Nederland beginnen met vaccineren. Onze leeftijdsgroep is een van die groepen die het eerst gaat mee doen. We zullen zien hoe het gaat worden. Het was de laatste dagen hier redelijk rustig in de binnenstad van Gouda. Maar veel rustiger dan in de afgelopen jaren. De meeste winkels houden zich uitstekend aan de Coronaregels. Ik hoorde zojuist op de TV dat het aantal besmettingen niet af neemt en soms weer wat stijgt. Blijkbaar houdt men zich nog onvoldoende aan de betekenis van de regels. Grote groepen mensen lappen steeds meer de regels aan hun laars. Asociaal!! Het aantal besmettingen moet eerst nog sterk dalen voordat de regels worden versoepeld, maar dat zit er  voorlopig niet in. Ook niet voor de komende kerstperiode. Jammer voor de horeca en andere middenstanders, die ontzettend hun best doen, maar nog niet open kunnen. Men begint duidelijk wel moe te worden van al die noodzakelijke regels. Maar het is niet anders. Zo lang we het virus niet onder controle hebben zal het wel moeten. We moeten ons steeds blijven realiseren dat we het niet alleen voor ons zelf doen, maar ook voor anderen.


Donswedag, 10 december 2020. De feestdagen komen snel dichterbij. Het wordt een rustige Kerst en jaarwisseling deze keer met Corona. We mogen slechts 3 mensen bij onze persoonlijke Kestdis uitnodigen uitgezonderd kinderen beneden de 13 jaar. Het aantal besmettingen loop nog steeds snel op. Misschien moeten er nog stengere maatregelen komen als het zo door gaat. Het is heel zorgwekkend. Wij gaan met de eerste kerstdag naar Allard. Dat past precies binnen de huidige regels. Het zal best gezellig worden daar twijfel ik niet aan. Wat we gaan eten is al geregeld en dat geeft rust. Trudy is met een paar recepten bezig en ik met de kerstmuziek achter de PC. Dus, we vermaken ons wel. Trudy blijft zo veel mogelijk thuis en ik doe vaak de boodsdchappen. Ja, Corona houd t ons nog veel bezig. Jammern voor de horeca, het is niet anders.


Woensdag, 16 december 2020. Maandag is het dan toch gebeurd. We hebben een volledige Lockdown. Het was te verwachten daar het aantal Corona-besmettingen zeer snel opliep. Een week geleden waren dat dagelijks nog 5000 gevallen en nu een week later bijna 10000 besmettingen. Dus, 100% meer!! Ook in de omringende landen is het zelfde aan de hand. Men hield zich ook daar steeds minder aan de regels, ook nadat via de media vaak gewaarschuwd is voor de snel oplopende besmettingen. De ziekenhuizen worden nu al dagelijks overstroomd met grote aantallen nieuwe Corona patienten en ook de IC’s stromen weer vol. Het is om treurig van te worden. Ook in Gouda zag je steeds meer mensen die zich niet aan de regels hielden en in massa door de winkelstraten liepen zonder te letten op welke regel dan ook. Vooral in de grote steden was het raak en moesten de burgemeesters waak ingrijpen. In het plaatsje Urk wordt het plaatsje iedere avond door raddraaiers onveilig gemaakt. De politie moet bijna iedere avond in actie komen terwijl ze worden bekogeld met stenen en vuurwerk. Gisteren hebben ze zelfs een bus voor het testen op Corona aangevallen en beschadigd. Hard ingrijpen is mijn advies en oppakken van die raddraaiers. Voorlopig ligt Nedeland stil. In grote lijnen mogen alle zaken die minimaal 60% primaire artikelen verkopen voor voeding en (medische) verzorging open blijven en de rest moet dicht. Bovendien blijven alle medische instituten wel open. Zelfs alle scholen moeten nu 5 weken dicht. Het gaat er nu om, om de contacten tussen de mensen te minimaliseren om het aantal Corona besmettingen sterk terug te kunnen dringen en daar door de druk op de ziekenhuizen en verzorgingshuizen te kunnen ontlasten. Maar toch blijken deze morgen weer dat grote winkelketens de grenzen op zoeken door de maatregelen anders te interpreteren dan waarvoor ze zijn bedoeld om open te kunnen blijven.  

2020herfst-01

Misschien het nieuwe plekje voor de stacaravan van Trudy op Camping De Kooi in Stolwijk???

Sinterklaas 2020 in Gouda op afstand met de cadeau’s uit

Loon op Zand,

Toch erg leuk!

2020herfst-01

Kerstmis 2020 wordt in Corona-tijd toch nog gezellig…..

Donderdag, 17 december 2020. Het einde van het jaar 2020 nadert.

Het is een erg vreemd jaar geworden, dat vooral gedomineerd werd door het Corona-virus. Het werd ook een erg eenzaam jaar voor vele mensen door de Corona maatregelen. Het duurt nog ruim 2 weken tot de jaarwisseling, maar door de huidige lockdown is het erg stil op straat. Het wordt naar verwachting een sille Kerst, met weinig familie. Niet leuk, maar het zal moeten. De voorbereidingen voor het inenten van van Nederland zijn in volle gang. Toch is men in buitenland beter voorbereid en is men al vaak bezig met de vacinatie. Wij blijken weer de laatsten te zijn.

Dat was ook zo met de beschermingsmiddlen en het testen.van Corona.

Alles gebeurt hier “zorgvuldig” maar geeft blijkbaar geen betere resultaten tot nu toe in vergelijking met het buitenland. Zo gauw het kan laat ik me zeker vaccineren. Ik wil geen mogelijk gevaar voor mijn omgeving worden. De winklketens die natuurlijk weer de grenzen opzochten gaan nu toch dicht doordat onze regering de wet heeft aangepast. Men mag pas open als men meer dan 70% van de omzet van eerste levensbehoeften verkoopt. .Dat betekent wel dat specialiseren niet altijd loont. Veel kleine bedrijven moeten daarom dicht. Wij houden ons rustig en blijven veelal binnen. Dat is voor ons veiliger. De mensen hier zijn duidelijk klaar met het virus, maar het virus niet met ons.

Het lichtnet voor de schuifpui doet het niet meer en na dagen van zoeken heb ik het opgegeven.

Verder is er weinig te melden.

Terug naar menu herfst en eind 2020